keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Hirven sydän




Joskus käy niinkin hyvä tuuri, että raaka-aineena on hirven sydäntä. Tässä kannattaa aloittaa leikkaamalla sydän neljään osaan ja huuhdella sydän ja erityisesti sen ontelot hyvin. Anna palojen olla kylmässä vedessä yhden yön yli. 


Laita sydämenpalat kiehumaan ja kuori vaahtoa pois ensimmäinen vartti (tai niin kauan, kuin vaahtoa muodostuu). Lisää kattilaan 5 ruokalusikkallista suolaa, 10 mustapippuria sekä kolme laakerinlehteä. Anna kiehua 2,5 tuntia. Nosta kattila jäähtymään tunniksi. Viipaloi sydämmestä ohuita viipaleita. Asettele tarjolle ja nauti :op

Ainekset:
1 kpl hirven sydän
5 rkl merisuolaa
10 kpl mustapippuria
3 kpl laakerin lehteä


Tarjoiluehdotus
8 kpl ruisleipää
80 g voita
80 g piparjuurituorejuustoa
80 g punaherukkahyytelöä

1. Leikkaa sydän neljään osaan ja huuhtele ontelot hyvin. Anna palojen olla kylmässä vedessä yhden yön yli.

2. Laita sydämen palat kiehumaan.

3. Kuori vaahtoa pois ensimmäinen vartti (tai niin kauan, kuin vaahtoa muodostuu).

4. Lisää kattilaan 5 ruokalusikkallista suolaa, 10 mustapippuria sekä kolme laakerinlehteä. Anna kiehua 2,5 tuntia.

5. Nosta kattila jäähtymään tunniksi. Viipaloi sydämmestä ohuita viipaleita. 

6. Pakkaa osa vaikka muovirasiaan jemmaan.

7. Asettele tarjolle ja nauti :op

alkuperäinen resepti:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/275231/Hirven%20sydän/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti