keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Patonki

Vappupiknikille kuuluu patonki ja kun kerran kaupat ovat kiinni, niin pitää tehdä itse. Tähän reseptiin kannattaa varata aikaa noin kaksi tuntia.

Liuota hiiva vähän kädenlämpöä lämpimämpään veteen. Lisää suola ja öljy sekä jauhot koko ajan työstäen. Kun taikina näyttää hyvältä, vaivaa viellä n. 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna kohota liinan alla 1/2 tuntia. Painele kohonut taikina takaisin alas ja anna kohota uudestaan 1/2 tuntia.

Kuumenna uuni 250c'-asteeseen. Levitä pöydälle vehnäjauhoja ja vaivaa taikinaa kunnolla. Puolita taikina ja vaivaa siitä kaksi patonkia muistuttavaa uunin pellille. Viillä terävällä veitsellä viillot patongin pintaan. Kastelemalla kädet ja sivelemällä ohuelti vettä patonkien päälle ja erityisesti sivuille estät patonkeja leviämästä. Anna kohota vielä 20 minuuttia liinan alla.

Korjaile tarvittaessa vedellä patongin muotoa ja laita uuniin paistumaan 15 minuutiksi. Asettele tarjolle ja nauti :oP

Ainekset kahteen patonkiin:
1 pss kuivahiivaa
2,5 dl vettä
1 tl suolaa
1/2 rkl oliiviöljyä
7 dl vehnäjauhoja
1. Sekoita aineet ja vaivaa vielä 10 minuuttia.

2. Anna kohota 1/2 tuntia, painele takaisin ja anna kohota uudestaan 1/2 tuntia.

3. Muotoile taikinasta patongin näköisiä uunin pellille ja tee viillot. Anna kohota vielä 20 minuuttia.

3. Anna paistua 250c'-asteessa 15 minuuttia

4. Asettele tarjolle ja nauti :oP


Alkuperäinen resepti: http://www.makuja.fi/reseptit/ranskalainen-patonki/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti