perjantai 11. syyskuuta 2015

Gluteiiniton ja laktoositon mustikkapiirakka

Aloita voitelemalla vuoka pienellä määrällä voita. Aseta uuni lämpenemään 200'c asteeseen. Lämmitä 150 g voita mikrossa 45 sekunttia. Sekoita ensin sokeri ja lisää sen jälkeen leivinjauhe sekä vaniliinisokeri. Vaivaa mukaan jauhot. Kun taikina on valmis, levitä se vuokaan. Kannattaa kostuttaa käsiä levittämisen välillä, jotta taikina ei tartu sormiin. Lisää marjat pohjan päälle.

Aloita "murotaikinan" tekeminen laittamalla 100g voita mikroon 45 sekunniksi. Vaivaa mukaan 1 dl sokeria ja 2,5 dl jauhoja. Nypi taikina. Levitä "murotaikina" piirakan päälle ja laita 200'c-asteiseen uuniin 30 minuutiksi (15 minuutin kohdalla voi haarukalla nostella marjoja piirakan pintaan).

Anna jäähtyä liinan alla noin 15 minuuttia.  Asettele tarjolle ja nauti :oP

Jos voi määrä jäi harmittamaan, on tässä ohje, jossa on käytetty kermaviiliä korvaamaan voita: http://helppoakotiruokaa.blogspot.fi/2014/08/mustikkapiirakka.html

Ainekset:

Pohja:
150g laktoositonta voita
1,5 dl sokeria
1 muna
4 dl gluteenitonta jauhoa
1 tl vaniliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
400g mustikoita

Murutaikina:
100g laktoositonta voita
1 dl sokeria
2,5 dl gluteenitonta jauhoa


1. Aloita voitelemalla vuoka pienellä määrällä voita. Aseta uuni lämpenemään 200'c asteeseen.

2. Lämmitä 150 g voita mikrossa 45 sekunttia. Sekoita ensin sokeri ja lisää sen jälkeen leivinjauhe sekä vaniliinisokeri. Vaivaa mukaan jauhot.

3. Kun taikina on valmis, levitä se vuokaan. Kannattaa kostuttaa käsiä levittämisen välillä, jotta taikina ei tartu sormiin.

4. Lisää marjat pohjan päälle.

5. Aloita "murotaikinan" tekeminen laittamalla 100g voita mikroon 45 sekunniksi. Vaivaa mukaan 1 dl sokeria ja 2,5 dl jauhoja. Nypi taikina

6. Levitä "murotaikina" piirakan päälle ja laita 200'c-asteiseen uuniin 30 minuutiksi (15 minuutin kohdalla voi haarukalla nostella marjoja piirakan pintaan).

7. Anna jäähtyä liinan alla noin 15 minuuttia. Asettele tarjolle ja nauti :oP 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti