perjantai 18. tammikuuta 2013

Palapaisti

Pakastimen nitistessä liitoksissaan, piti yksi lihakimpale jättää ulkopuolelle. Tuollaisesta luupalasta tuli mieleen tehdä palapaistia.

Laita uuni lämpenemään 175'c-asteeseen. Ruskista palapaistit voissa ja kaada pataan. Huuhdo pannu vedellä ja kaada nesteet pataan. Lisää erilliseen kannuun vesi, punaviini/olutta sekä lihaliemi. Lisää nesteeseen kourallinen vehnäjauhoja ja kaada pataan. Lisää vielä pippurit, suola ja ketsuppi. Laita pata uuniin vähän päälle kahdeksi tunniksi. Mikäli palapaisti jää liian nestemmäiseksi, voit paistaa hetken keittolevyllä. Asettele lautaselle ja nauti :oP

Palapaisti
500 g palapaistia (hirvi, villisika yms.)
20 g voita
3 dl vettä
1 dl punaviiniä tai olutta
2 dl kermaa
2 porkkanaa
1 lihaliemikuutio
0.5 dl vehnäjauhoja
8 mustapippuria
1 tl suolaa
2 rl ketsuppia

5 Perunaa
Suolakurkkua
Punajuurta
Puolukoita


1. Pilko paisti sopivan kokoisiksi paloiksi

2. Ruskista palat padassa ja lisää mukaan porkkanat

3. Lisää neste, mausteet sekä vehnäjauhot ja laita pata uuniin 175'c kahdeksi tunniksi

4. Mikäli palapaisti jää liian nestemmäiseksi, paista hetki keittolevyllä

Asettele lautaselle ja nauti :oP



Muunnelma reseptistä: http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2012/05/palapaisti.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti